03mar

 

Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem

Z dużą ilością żelaza, witaminy B12, kwasu foliowego
Czas Przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 7 minuty
Posiłek Śniadanie
Kuchnia Dla każdego
Porcje 1
Kalorie 350 kcal

Składniki
  

  • 100 gram pieczywa żytniego
  • 100 gram jajek
  • 30 gram jogurtu naturalnego
  • 2 gramy szczypiorku
  • 10 gram oliwy z oliwek
  • 1 gram pieprzu
  • 1 gram soli

Instrukcje
 

  • Jajka ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę lub rozgnieść w misce widelcem.
  • Następnie dodać oliwy z oliwek, przyprawić solą, pieprzem i wymieszać z jogurtem.
  • Gotową pastę jajeczną ułożyć na pieczywie i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Słowo kluczowe śniadanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.