17lut

Dorsz z dzikim ryżem i surówką z marchewki z orzechami

Z dużą ilością kwasów omega-3, cynku, miedzi, witaminy A
Czas Przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Całkowity Czas 20 minuty
Posiłek Dania główne
Kuchnia Dla każdego
Kalorie 511 kcal

Składniki
  

  • 120 g dorsza
  • 50 g dzikiego ryżu
  • 150 g marchewki
  • 15 g orzechów wloskich
  • 10 g szczypiorku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 2 g pieprzu
  • 2 g soli

Instrukcje
 

  • Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Rybę przyprawiamy sola i pieprzem.
  • Na rozgrzana patelnię przekładamy rybę a następnie podlewamy odrobiną wody, dusimy ok. 10 minut.
  • Siekamy drobno orzechy.
  • Marchew myjemy i trzemy na drobnych oczkach, dodajemy oliwy z oliwek, przekładamy na talerz i posypujemy posiekanymi orzechami.
  • Ugotowany ryż przekładamy na talerz, następnie rybę a na wierzch posypujemy szczypiorkiem.
  • Smacznego.
Słowo kluczowe szybki obiad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.