Dorsz z dzikim ryżem i surówką z marchewki z orzechami
Z dużą ilością kwasów omega-3, cynku, miedzi, witaminy A
Składniki
- 120 g dorsza
- 50 g dzikiego ryżu
- 150 g marchewki
- 15 g orzechów wloskich
- 10 g szczypiorku
- 10 g oliwy z oliwek
- 2 g pieprzu
- 2 g soli
Instrukcje
- Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
- Rybę przyprawiamy sola i pieprzem.
- Na rozgrzana patelnię przekładamy rybę a następnie podlewamy odrobiną wody, dusimy ok. 10 minut.
- Siekamy drobno orzechy.
- Marchew myjemy i trzemy na drobnych oczkach, dodajemy oliwy z oliwek, przekładamy na talerz i posypujemy posiekanymi orzechami.
- Ugotowany ryż przekładamy na talerz, następnie rybę a na wierzch posypujemy szczypiorkiem.
- Smacznego.