10sie

Jagodowe naleśniki

Z dużą ilością błonnika pokarmowego, antyoksydantów, wapnia
Czas Przygotowania 20 minuty
Całkowity Czas 20 minuty
Posiłek Śniadanie
Kuchnia Dla każdego
Porcje 1
Kalorie 444 kcal

Sprzęt

  • 1 blender
  • 1 garnek
  • 1 patelnia
  • 1 drewniana łopatka

Składniki
  

  • 50 g jajka
  • 40 g mąki orkiszowej
  • 50 ml mleka spożywczego 2%
  • 150 ml wody
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 60 g jagód
  • 50 g sera twarogowego
  • 30 g jogurtu naturalnego

Instrukcje
 

  • Rozgrzać patelnię.
  • Do garnka wbić jajko, dodać mąkę, olej, mleko, wodę, część jagód i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Następnie na rozgrzaną patelnie wlać część ciasta.
  • Odczekać aż ciasto na patelni się zrumieni, drewnianą łopatką obrócić ciasto i przełożyć na talerz. Powtórzyć czynność ponownie.
  •  Tak przygotowane jagodowe naleśniki przesmarować twarogiem, zwinąć.
  •  Udekorować jogurtem naturalnym i pozostałą częścią jagód.
Słowo kluczowe śniadanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.