04sie

Kakowe naleśniki z brzoskwiniami

Z dużą ilością błonnika pokarmowego, żelaza, beta- karotenu
Czas Przygotowania 20 minuty
Całkowity Czas 18 minuty
Posiłek Śniadanie
Kuchnia Dla każdego
Kalorie 401 kcal

Sprzęt

  • 1 mikser
  • 1 garnek
  • 1 patelnia
  • 1 drewniana łopatka
  • 1 łyżka

Składniki
  

  • 50 g jajka
  • 40 g mąki orkiszowej
  • 50 ml mleka spożywczego 2% tłuszczu
  • 150 ml wody
  • 5 g kakao
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 80 g brzoskwini
  • 50 g sera twarogowego
  • 15 g jogurtu naturalnego

Instrukcje
 

  • Rozgrzać patelnię.
  • Do garnka wbić jajko, dodać mąkę, olej, mleko, wodę, kakao i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Następnie na rozgrzaną patelnie wlać część ciasta.
  • Odczekać aż ciasto na patelni się zrumieni, drewnianą łopatką obrócić ciasto i przełożyć na talerz.
  • Powtórzyć czynność ponownie.
  • Tak przygotowane kakaowe naleśniki przesmarować twarogiem, złożyć w trójkąty.
  • Na talerz nałożyć jogurt, następnie położyć naleśniki.
  • Udekorować pokojonymi brzoskwiniami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.