03sie

Kakowe spaghetti z truskawkami i twarożkiem

Z dużą ilością błonnika pokarmowego, żelaza, witaminy C, wapnia
Czas Przygotowania 15 minuty
Całkowity Czas 20 minuty
Posiłek Deser, II śniadanie, Podwieczorek
Kuchnia Dla każdego
Kalorie 409 kcal

Sprzęt

  • 1 mikser
  • 1 garnek
  • 1 patelnia
  • 1 drewniana łopatka
  • 1 łyżka

Składniki
  

  • 50 g jajka
  • 40 g mąki orkiszowej
  • 50 ml mleka spożywcze 2% tłuszczu
  • 150 ml wody
  • 5 g kakao
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 50 g truskawek
  • 30 g sera twarogowego półtłustego

Instrukcje
 

  • Rozgrzać patelnię.
  • Do garnka wbić jajko, dodać mąkę, olej, mleko, wodę, kakao i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Następnie nałożyć ciasto łyżką i na rozgrzanej patelni narysować połączone esy-floresy.
  • Odczekać aż ciasto na patelni się zrumieni, drewnianą łopatką obrócić ciasto i przełożyć na talerz.
  • Powtórzyć czynność ponownie.
  • Tak przygotowane kakaowe spaghetti udekorować pokojonymi truskawkami, posypać serem twarogowym i wiórkami kokosowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.