Kurczak z ananasem, kukurydzą podawany z ryżem
Z dużą ilością witaminy A i witamin z grupy B
Składniki
- 120 g mięsa z kurczaka
- 50 g dzikiego ryżu
- 30 g ananasa
- 30 g kukurydzy
- 10 g oleju rzepakowego
- 2 g curry
- 2 g pieprzu
Instrukcje
- Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
- Ananas myjemy, kroimy w kostkę.
- Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, curry oraz dodajemy łyżkę oleju rzepakowego.
- Na rozgrzana patelnie dodajemy mięso i podlewamy wodą( ½ szklanki).
- Przykrywamy patelnię pokrywka by mięso się poddusiło.
- Po ok. 5 minutach dodajemy ananas oraz kukurydzę.
- Odcedzamy ryż.
- Po ok. 10-15 minutach mięso powinno być gotowe.
- Przekładamy ryż na talerz, dodajemy mięso z ananasem i kukurydzą.
- Smacznego.