17lut

Makaron tagiatelle z łososiem i brokułami

Z dużą ilością kwasów omega-3, kwasu DHA, kwasu foliowego , witaminy D, A, C, E
Czas Przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Całkowity Czas 40 minuty
Posiłek Dania główne
Kuchnia Dla każdego
Kalorie 600 kcal

Składniki
  

  • 100 g łososia
  • 100 g brokułów
  • 50 g makaronu razowego
  • 30 g szpinaku
  • 50 g serka naturalnego
  • 50 g mleka
  • 4 g czosnku
  • 2 g gałki muszkatołowej
  • 2 g skórki z cytryny
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 10 g szczypiorku

Instrukcje
 

  • Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Rozgrzewamy piekarnik do temp. 160 °C.
  • Płuczemy rybę, skrapiamy olejem, przyprawiamy pieprzem, solą a następnie wkładamy do rękawa do pieczenia.
  • Następnie kładziemy rybę na blaszce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.
  • Pieczemy około 20 minut.
  • Na rozgrzanej patelni podsuszamy szpinak razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem przez ok. 3 minuty.
  • W garnku podgrzewamy mleko, dodajemy serek, gałkę muszkatołową, uprzednio przygotowany szpinak, startą skórkę z cytryny oraz różyczki brokuła.
  • Wszystkie składniki dusimy przez ok. 5 minut i zdejmujemy z ognia.
  • Ugotowany makaron przekładamy na talerz, następnie kładziemy rybę, polewamy przygotowanym sosem a na wierzch posypujemy szczypiorkiem.
  • Smacznego.
Słowo kluczowe szybki obiad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.