Owsianka z duszonym jabłkiem i cynamonem
Z dużą ilością witaminy C, witamin z grupy B, błonnika pokarmowego, antyoksydantów
Sprzęt
- 1 patelnia
Składniki
- 100 g jogurtu naturalnego
- 30 g sera twarogowego półtłustego
- 100 g jabłek
- 5 g orzechów laskowych
- 45 g płatków owsianych
- 2 g cynamonu
Instrukcje
- Płatki owsiane przekładamy do miseczki, zalewamy 1 filiżanką ciepłej, przegotowanej wody i odstawiamy.
- Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
- Następnie na rozgrzaną patelnię wlewamy 0,5 filiżanki wody, dodajemy jabłko, posypujemy cynamonem i dusimy około 5-8 minut.
- Do miseczki przekładamy duszone jabłko, dodajemy jogurt naturalny, pokruszony twaróg i dekorujemy orzechami.