Dieta we wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

159,00 

Opis

Przygotowany przeze mnie jadłospis pozwoli Ci:
– ochronić i zregenerować przewód pokarmowy,
– złagodzić objawy choroby,
– utrzymać odpowiedni stan odżywienia,
– uzupełnić ewentualne niedobory pokarmowe,
– zmniejszyć ryzyko kolejnych rzutów choroby,
– zapobiec rozwojowi powikłań,
– wyeliminować spożycie pokarmów, które drażnią śluzówkę jelita, pobudzając jego ruchy,

Przygotowałam dla Ciebie jadłospis na 5 posiłków w ciągu dnia o wybranej kaloryczności. Warto abyś posiłki dostosował do swojego indywidualnego trybu dnia, pamiętając aby spożywać je regularnie, co 3 godziny.
Każdemu posiłkowi jest przypisana jego wartość energetyczna.

W jadłospisie znajduje się 7 różnych propozycji śniadań, II śniadań, obiadów, podwieczorków i kolacji tak aby jadłospis był dla Ciebie urozmaicony i ułatwił Ci komponowanie posiłków uwzględniając listę produktów zalecanych.

Posiłki w jadłospisie są skomponowane tak aby dostarczały niezbędnych składników pokarmowych oraz by ich dobór wpływał korzystnie na poprawę Twojego stanu zdrowia.

Przygotowany przeze mnie jadłospis jest odpowiednio zbilansowany. Rozkład składników odżywczych wynosi odpowiednio 20% białka, 25% tłuszczy, 55% węglowodanów.

Każdy posiłek w jadłospisie zawiera listę produktów wraz z gramaturą oraz przepis jak go przygotować tak aby ułatwić Ci jego stosowanie.

Posiłki są przygotowane tak aby ich przygotowanie nie zajmowało Ci dużo czasu.

Produkty przewidziane w jadłospisie możesz kupić w każdym sklepie spożywczym a produkty spożywcze uwzględnione w jadłospisie są sugerowane i nie stanowią lokowania produktu konkretnych firm.

Na koniec jadłospisu znajdziesz całą listę produktów, przewidzianych w jadłospisie, z podziałem na poszczególne grupy, które warto abyś zakupił aby zrealizować jadłospis, co pozwoli Ci zaoszczędzić czas przy robieniu zakupów w sklepie.

Ponadto jadłospis zawiera również graficzny plan aby łatwiej było Ci się dowiedzieć jakie posiłki są przewidziane na kolejny dzień.

Jeśli nie masz czasu na codziennie gotowanie i przygotowywanie posiłków możesz jeden dzień powtórzyć i spożywać przez dwa dni, wtedy 7 dniowy jadłospis możesz stosować przez 14 dni.

Pamiętaj! Warto abyś przygotowane posiłki spożywał powoli, dokładnie przeżuwał każdy kęs a temperatura posiłków powinna być umiarkowana.

Jeśli masz jakieś pytania zapraszam do kontaktu.