17lut

Kurczak w ziołach z fasolką szparagową i kaszą orkiszową

Z dużą ilością kwasu foliowego, witaminy K, witaminy E
Czas Przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Całkowity Czas 40 minuty
Posiłek Dania główne
Kuchnia Dla każdego
Porcje 1 osoba
Kalorie 507 kcal

Składniki
  

  • 120 g mięsa z kurczaka
  • 50 g kaszy orkiszowej
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 20 g suszonych pomidorów
  • 10 g granulowanego czosnku
  • 3 g suszonej bazyli

Instrukcje
 

  • Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • W osobnym garnku zagotowujemy wodę i wkładamy fasolkę szparagową, gotujemy ok. 8 minut.
  • Mięso przyprawiamy przyprawą z suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz dodajemy łyżkę oleju rzepakowego
  • Na rozgrzana patelnie dodajemy mięso i podlewamy wodą( ½ szklanki).
  • Przykrywamy patelnię pokrywka by mięso się poddusiło.
  • Odcedzamy kasze.
  • Po ok. 10-15 minutach mięso powinno być gotowe.
  • Przekładamy kaszę na talerz, dodajemy mięso a następnie nakładamy ugotowaną fasolkę szparagową.
  • Smacznego
Słowo kluczowe szybki obiad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.