17lut

Pulpety pomidorowe z niepaloną kaszą gryczaną

Z dużą ilością potasu, magnezu, witaminy E, aminokwasów egzogennych: tryptofanu, lizyny
Czas Przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 40 minuty
Całkowity Czas 1 godzinę
Posiłek Dania główne
Kuchnia Dla każdego
Kalorie 683 kcal

Składniki
  

  • 120 g drobiowego mięsa mielonego
  • 200 g pomidorów
  • 50g g niepalonej kaszy gryczanej
  • 10 g oleju rzepkaowego
  • 10g g czosnku
  • 6 g natki pietruszki
  • 2 g oregano
  • 2 g bazylii
  • 2 g wędzonej papryki
  • 2 g pieprzu

Instrukcje
 

  • Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Do garnka wlewamy łyżkę oliwy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażamy.
  • Następnie dodajemy paprykę w proszku i pomidory z puszki.
  • Mieszamy, zagotowujemy i doprawiamy pieprzem.
  • Przykrywamy garnek, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 minut.
  • Mięso mielone doprawiamy pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
  • Formujemy małe klopsiki.
  • Następnie obsmażamy je na oleju rzepakowym na patelni z dwóch stron aż do zrumienienia się mięsa.
  • Klopsiki przekładamy do garnka z sosem i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
  • Podajemy z kaszą.
  • Smacznego.
Słowo kluczowe szybki obiad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.