17lut

Ryba po grecku z kaszą pęczak

Z dużą ilością kwasów omega-3, witaminy E, witaminy K, magnezu
Czas Przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Całkowity Czas 30 minuty
Kalorie 533 kcal

Składniki
  

  • 120 g dorsza
  • 50 g kaszy pęczak
  • 40 g czerwonej cebuli
  • 80 g marchewki
  • 40 g pietruszki
  • 200 g pomidorów w kartonie
  • 40 g selera naciowego
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 10 g czosnku

Instrukcje
 

  • Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Rozgrzewamy piekarnik do temp. 160 °C.
  • Rybę skrapiamy oliwą, przyprawiamy pieprzem, bazylią, oregano a następnie wkładamy do rękawa do pieczenia.
  • Następnie kładziemy rybę na blaszce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.
  • Pieczemy około 20 minut.
  • W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy, dodajemy pokrojoną cebulę, chwilę podsmażamy.
  • Dodajemy pomidory , przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
  • Następnie dodajemy pokrojone w paski warzywa- marchew, seler, pietruszkę.
  • Gotujemy warzywa do miękkości.
  • Upieczoną rybę przekładamy do sosu pomidorowego.
  • Podajemy z uprzednio ugotowaną kaszą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.