Sałatka z brokułem, jajkiem, kukurydzą i pestkami słonecznika
Z dużą ilością antyoksydantów, błonnika pokarmowego i witamin z grupy B
Składniki
- 100 g brokuła
- 50 g jajka
- 15 g kukurydzy
- 10 g pestek słonecznika
- 2 g cebuli dymki
Instrukcje
- Podziel brokuł na różyczki.
- Do garnka nalej wody i doprowadź do wrzenia.
- Następnie włóż różyczki brokuła i gotuj przez 7 minut.
- Potem wyjmij łyżką cedzakową różyczki brokuła i przełóż do miski.
- W osobnym garnku ugotuj jajko na twardo.
- Wyjmij łyżką cedzakową różyczki brokuła i przełóż do miski.
- Jajko obierz ze skorupki, pokój w łódeczki i przełóż do miski z różyczkami brokuła.
- Następnie dodaj kukurydzę, pokrojoną cebulę dymkę.
- Udekoruj pestkami słonecznika.