03sie

Sałatka z brokułem, jajkiem, kukurydzą i pestkami słonecznika

Z dużą ilością antyoksydantów, błonnika pokarmowego i witamin z grupy B
Czas Przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 14 minuty
Całkowity Czas 20 minuty
Posiłek Sałatka, Sałatki
Kuchnia Dla każdego
Porcje 1
Kalorie 176 kcal

Składniki
  

  • 100 g brokuła
  • 50 g jajka
  • 15 g kukurydzy
  • 10 g pestek słonecznika
  • 2 g cebuli dymki

Instrukcje
 

  • Podziel brokuł na różyczki.
  • Do garnka nalej wody i doprowadź do wrzenia.
  • Następnie włóż różyczki brokuła i gotuj przez 7 minut.
  • Potem wyjmij łyżką cedzakową różyczki brokuła i przełóż do miski.
  • W osobnym garnku ugotuj jajko na twardo.
  • Wyjmij łyżką cedzakową różyczki brokuła i przełóż do miski.
  • Jajko obierz ze skorupki, pokój w łódeczki i przełóż do miski z różyczkami brokuła.
  • Następnie dodaj kukurydzę, pokrojoną cebulę dymkę.
  • Udekoruj pestkami słonecznika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.