Sałatka brokułem, jajkiem, ogórkiem i awokado
Z dużą ilością antyoksydantów, błonnika pokarmowego, kwasów omega-3
Składniki
- 100 g brokuła
- 50 g jajka
- 60 g ogórka zielonego
- 5 g cebuli dymki
- 1 g pieprzu
- 8 g orzeszków pinii
Instrukcje
- Podziel brokuł na różyczki.
- Do garnka nalej wody i doprowadź do wrzenia.
- Następnie włóż różyczki brokuła i gotuj przez 7 minut.
- Potem wyjmij łyżką cedzakową różyczki brokuła i przełóż do miski.
- W osobnym garnku ugotuj jajko na twardo.
- Wyjmij łyżką cedzakową różyczki brokuła i przełóż do miski.
- Jajko obierz ze skorupki, pokój w większą kostkę i przełóż do miski z różyczkami brokuła.
- Następnie dodaj pokrojone awokado i pokrojoną cebulę dymkę.
- Posyp świeżo zielonym pieprzem.
- Udekoruj orzeszkami pinii.