04sie

Szpinakowe naleśniki z twarogiem

Z dużą ilością kwasu foliowego, żelaza, wapnia
Czas Przygotowania 20 minuty
Całkowity Czas 20 minuty
Posiłek Śniadanie
Kuchnia Dla każdego
Porcje 1
Kalorie 407 kcal

Sprzęt

  • 1 blender
  • 1 garnek
  • 1 patelnia
  • 1 drewniana łopatka

Składniki
  

  • 50 g jajka
  • 40 g mąki orkiszowej
  • 50 ml mleka spożywczego 2% tłuszczu
  • 150 ml wody
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 20 g świeżych liści szpinaku
  • 50 g sera twarogowego półtłustego
  • 15 g jogurtu naturalnego
  • 3 g cebuli dymki

Instrukcje
 

  • Rozgrzać patelnię.
  • Do garnka wbić jajko, dodać mąkę, olej, mleko, wodę, świeżeliście szpinaku  i zblendować douzyskania jednolitej konsystencji.
  • Następnie na rozgrzaną patelnie wlać część ciasta.
  • Odczekać aż ciasto na patelni się zrumieni, drewnianą łopatką obrócić ciasto i przełożyć na talerz.
  • Powtórzyć czynność ponownie.
  •  Tak przygotowane szpinakowe naleśniki przesmarować twarogiem i zwinąć w rulon.
  • Na talerz nałożyć jogurt, następnie położyć naleśniki.
  • Udekorować pokrojoną cebulą dymką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This field is required.

This field is required.